2014. március 1., szombat

Battle of Alberta előzetes (Oilers@Flames)

Magyar idő szerint holnap hajnalban rendezik az Albertai derbit, mely a 2014-es év első ilyen összecsapása lesz.




Egyik csapat sem lehet büszke az elmúlt időben mutatott produkciójára, és az „elmúlt” szó most akár években is érthető, ugyan is emberemlékezet óta egyik gárda sem jutott be a rájátszásba. Az Oilers legutóbb 2006-ban érte ezt el, míg a Flames 2009-ben. Az idei szezon sem fogja meghozni nagy valószínűséggel az áttörést egyik klubnak sem, az Edmontoniak jelenleg utolsók nyugaton, 47 szerzett ponttal, míg a Calgary 4 egységgel többet gyűjtve 13. a tabellán.

Most pedig foglalkozzunk az előttünk álló meccsel:

A vendégeknél lesz néhány hiányzó, a védő Chris Butler, a támadó Brian McGrattan és a kapus Karii Ramo.

Az olimpia utáni első meccsén kikapott a csapat, hazai pályán verte őket a Kings 2-0-ra.

Az Oilersnél is kimarad néhány játékos, a legfontosabb talán Yakupov, az orosz támadónak az egyik edzésen sérült meg a bokája. Sokáig bízott benne az orvosi stáb, hogy ma bevethető lesz, azonban néhány perce Eakins hivatalosan is megerősítette, hogy sem ő, sem pedig Belov nem játszik ma. A másik biztos dolog az az, hogy ezúttal nem Scrivens, hanem Bryz kezd a kapuba. Jómagam kíváncsian várom, hogy mire is lesz képes a meccsen.

Én egy jó meccset várok, sok kapura lövéssel. Ha pedig az első harmadban több gólos előnyre tennénk szert, szerintem a győzelmet is otthon tudnánk tartani.

Az én tippem: Oilers@Flames 4-2 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése